Τι μπορείς να κάνεις στο Google αλλά δεν το ξέρεις
Για τα πάντα χρησιμοποιείς google, από διασκέδαση μέχρι έρευνα, ακόμη και για να βρεις -κυριολεκτικά- το δρόμο σου με τα Google Maps. Υπάρχουν όμως κάποια τρικ και μικρά μυστικά που ενδεχομένως δεν γνώριζες. Ορίστε κάποια από αυτά.
Μπορείς να γυρίσεις την οθόνη 360 μοίρες
Χρειάζεται απλά να γράψεις “do a barrel roll” στην μπάρα αναζήτησης και να πατήσεις enter: ολόκληρη η οθόνη σου θα κάνει μια ωραία στροφή 360 μοιρών. Πρόκειται για μία αναφορά στο Star Fox, ένα ιστορικό video game της Nintendo, στο οποίο η συγκεκριμένη κίνηση αντιστοιχούσε σε ειδικό ελιγμό.
Google χωρίς βαρύτητα
Αν πατήσεις αυτό εδώ το λινκ, θα δεις την μπάρα αναζήτησης να καταρρέει. Μπορείς ωστόσο να επαναφέρεις τα κομμάτια στη θέση τους με το ποντίκι. Ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις.
Ασταθής οθόνη
Γνωρίζεις τι σημαίνει askew; Απλά προσπάθησε να το googlάρεις και δες τι θα συμβεί στην οθόνη σου.
Αναγραμματισμός
Αν googlάρεις τη λέξη anagram, το google θα σου προτείνει τη φράση nag a ram. Που είναι αναγραμματισμός του anagram.
Το παιχνίδι του zerg
Τα zerg είναι έντομα- χαρακτήρες στο διάσημο παιχνίδι Starcraft. Αν πληκτρολογήσεις zerg rush, το google θα ξεκινήσει μία βροχή από Ο από τις γωνίες της οθόνης, που θα σβήνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Μπορείς να τα σημαδέψεις και να τα εξοντώσεις με το ποντίκι.
Γλώσσες που δεν υπάρχουν
Το google μιλά κάποια γλώσσες που πολύ απλά δεν υπάρχουν. Αν πας στην επιλογή My account και προσπαθήσεις να αλλάξεις τη γλώσσα αναζήτησης, θα δεις κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως ας πούμε τα Klingon, την τεχνητή γλώσσα που μιλιέται από τους φανταστικούς χαρακτήρες στο σύμπαν του Star Trek.
Η Ανταρκτική στα Google Maps
Τα Google Maps περιλαμβάνουν εκατομμύρια δρόμους αλλά η κάλυψή τους δεν αφορά το 100% του πλανήτη. Για παράδειγμα, στην Ανταρκτική απουσιάζει κάθε οδηγία.
Pac-Man
To Google σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις το κλασσικότερο ίσως video game όλων των εποχών, το Pac-Man, μέσω αυτού του λινκ.
Τα Maps σου βρίσκουν πάρκινγκ
Ξεκινώντας από το 2017, το Google Maps παρέχει την υπηρεσία εύρεσης πάρκινγκ για κάποιες πολύ συγκεκριμένες πόλεις που προς το παρόν συμμετέχουν εθελοντικά στο πείραμα.
Για επιστήμονες και σπουδαστές
Αν πριν το search τυπώσεις τη φράση site: edu, το google θα περιορίσει τα αποτελέσματα σε εκπαιδευτικά ινστιτούτα και ιδρύματα. Κάτι ιδιαιτέρως χρήσιμο για όσους ψάχνουν πολύ συγκεκριμένα topics, επιστημονικές δημοσιεύσεις και παρεμφερή αντικείμενα.
Το google γνωρίζει τα πάντα
Αnswer to life, the universe, and everything. Αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως δεν έχεις πληκτρολογήσει ποτέ στην μηχανή αναζήτησης. Αν όμως το κάνεις, το αποτέλεσμα θα είναι ο αριθμός 42. Πρόκειται για μία αναφορά στο μυθιστόρημα The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy του Douglas Adams.
Το blink
Αν κλικάρεις εδώ, θα δεις ότι υπάρχει το blink html. Κάθε φορά όμως που κοιτάζεις τη λέξη blink αυτή θα εξαφανίζεται. Όπως ακριβώς συμβαίνει και κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου.
Πώς θα διαγραφούν πληροφορίες
Για όσους βρίσκουν content που πρέπει να αφαιρεθεί από την μηχανή αναζήτησης, το google προσφέρει αυτό τοεξαιρετικά χρήσιμο tool, στο οποίο γίνονται οι αναφορές προκειμένου κάτι να πάψει να υπάρχει.
Δεν έχει ίντερνετ, έχει όμως δεινόσαυρο
Ένα ακόμη κρυμμένο παιχνίδι του google, που ενεργοποιείται όταν πέφτει η σύνδεση στο ίντερνετ και εμφανίζεται ο δημοφιλής πια δεινόσαυρος. Πατώντας το space, o δεινόσαυρος αρχίζει και τρέχει και πηδάει κάκτους, μαζεύοντας βαθμούς.
Πηγή: esquire.com.gr